ACTUEEL

Mooi Kiwanis-moment met het uitreiken van Speelgoedcadeaubonnen van Visser Toys.

Zo’n 60 gezinnen en nog veel meer kinderen blij gemaakt bij de Voedselbank Goes.

Uitgereikt namens de Social Box van de club.

Zaterdag 12-12-20  heeft Marco Waleboer zijn linde geplaatst op het terrein van het Bevrijdingsmuseum Zeeland.

In totaal zijn 3 lindes gepland,  namens Jan de Ruiter en Ronald van der Hart.

Het is een bijzondere locatie en hopen op een gezonde groei van deze lindes.

Op 18 februari 2020 is Marco Waleboer geïnstaleerd als nieuw lid van onze club.

We wensen Marco een fijne tijd toe, hij is een natuurliefhebber !!!

Vrijdagmiddag 20-9 hebben onze leden Frans Waltman en Ronald van der Hart een cheque van 5000 euro overhandigt aan Stichting Vakantiehuis Thuredriht in Renesse. Onze club steunt dit huis voor drie jaar. Dit jaar wordt er een hoog-laagbed aangeschaft voor een van de vakantiehuizen.
De vakantiehuizen staan kostenloos ter beschikking voor gezinnen met zieke of gehandicapte kinderen.
Het doel sluit naadloos aan bij onze doelstellingen. Voor kinderen en lokaal.
Een mooie besteding van de opbrengst van onze lustrum bloesemrit.

In de eetvergadering van mei 2019 is door de huidige President een oorkonde als Distinguished club, overhandigd aan het bestuur van het clubjaar 2017 – 2018. Hij heeft de daarbij behorende pin uitgereikt aan de toenmalige President Ronald van der Hart en de secretaris Frank Plouvier. De Luitenant-Gouverneur Willem Rinsema heeft ook een oorkonde ontvangen als Distinguished Lieutenant Governor.

    

Zuid-Beveland en zijn Lindebomen

De leden van Kiwanis Goes-de Bevelanden planten al 30 jaar lindebomen t.b.v. de natuur en behoud cultureel erfgoed.

Historisch gezien is het planten van grenslindes een eeuwenoude traditie voor Zuid-Beveland en uniek in Nederland. Sinds de eerste inpolderingen in de Middeleeuwen werden hier al lindes geplant als begrenzing van een polder en ambachtsheerlijkheid. Nergens anders dan hier zijn plaatsen bekend waar dit gebeurde.
De lindeboom markeerde de grens tussen de bedijkingen en werd zo een symbool met een diepere betekenis voor dit gebied. Dit samenspel tussen mens en natuur is kenmerkend geweest voor de opbouw van Zuid-Beveland; de mens die bedijkte, waarna de natuur weer zand en slib aanvoerde voor de volgende bedijking.
Door de jaren heen zijn er veel van deze oude bomen verdwenen door ziekte, verkavelingen en wegaanleg.

Sinds haar oprichting in 1986 houdt serviceclub Kiwanis Goes-de Bevelanden zich bezig met het in ere herstellen van dit historisch gebruik. De nieuwe leden planten al 30 jaar lindebomen t.b.v. de natuur en behoud cultureel erfgoed.

Bij bijzondere gelegenheden wordt er namens de club geplant, of wordt er een oudere boom met hulp van clubleden verplant indien de boom dreigt te verdwijnen. Er zijn in de 30 jaar inmiddels 80 bomen geplant, natuurlijk zoveel mogelijk op historische of markante punten in het landschap.
In samenspel met natuurorganisaties wordt gekeken naar verantwoorde locaties om te planten. Aan de planting gaat veel overleg vooraf. Je kunt niet zomaar een boom planten. Overleg met gemeentelijke overheden, de rijksoverheid, Het Zeeuws Landschap of de grondeigenaar moet uiteindelijk leiden tot toestemming om een boom te mogen planten.

Op zaterdagochtend 1 december zal Kiwanis Goes-de Bevelanden ter ere van dit 30 jarig lustrum een “Lustrum-Linde’ planten op het terrein van Het Zeeuws Landschap bij de Hoeve van der Meulen, Zuidweg 30 in ’s-Heer Abtskerke. De aanvang is 10.30 uur.
De officiële planting zal o.a. plaatvinden met medewerking van Dhr. Martin Hemminga, directeur van Het Zeeuws Landschap en Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de Gemeente Borsele.

Hier kunt u het filmpje bekijken.

 

JUNI 2018, drukke maand voor de club.

  een groep leden heeft meegereden met de rit van 50 km. Het was prachtig weer, prima fietsweer. Ze hebben voor een lid van onze club gereden.

Hier de groep bij de ravitaillering, ze hadden toe al 30 km gereden en hierna konden ze de laatste 20 km uitrijden.

Met kinderen en begeleiders van  zijn we weer gaan varen vanuit de haven van Yerseke, richting Zeelandbrug.

Op de zandplaat liggen de zeehonden te rusten en we konden ze allemaal goed bekijken. Daarna snel terug gevaren, want het ging een beetje regenen. Ze mochten bij de kapitein in de stuurhut, sturen en toeteren en toen door naar  in Goes.Daar hebben ze heerlijk genoten van een happy meal en daarna weer terug naar school. Ze hebben een geweldige dag gehad. Wij zijn blij dat we dit mochten organiseren.

Met 16 kinderen en begeleiders van het AZC naar het Klimbos Zeeuwse Helden in Burgh-Haamstede geweest. I.v.m. de AVG staan er geen foto’s van kinderen op de website. De kinderen hebben een geweldige ervaring opgedaan en genoten van deze mogelijkheid.

Na het eten van frites met croquetten, frikandel e.d. en wat te drinken, zijn we weer met de busjes terug gegaan naar Goes. Het was terug een stuk rustiger in de busjes, ze waren moe, want er moet hard gewerkt worden op het parcours.

In Borssele hebben we een dierenverblijf gesponsord, dat is door zelfbouw gerealiseerd en nu in gebruik genomen.

We wensen de kinderen veel plezier met dit dierenverblijf, wat direct naast de speeltuin geplaatst is.

 

Na al deze activiteiten is het tijd voor het zomerreces, in september gaan we weer aan de slag.

 

Het avontuur is begonnen voor Willem en zijn zoon Jelle.

Zaterdag 3 februari zijn ze vertrokken van Schiphol. Willem zit rustig te wachten met zijn fiets in de verpakking. Vliegreis van Schiphol naar Uganda en 4 februari de start voor de 1e rit.

via deze koppeling https://www.africaclassic.nl/volg-ons .kun je de dagfilm volgen.

Op zaterdag 9 december 2017 hebben leden van de club grenslinden geplant op twee historische markante plaatsen in ‘s-Gravenpolder en ‘s-Heerenhoek in de Zak van Zuid-Beveland.

Historisch gezien is het planten van grenslinden een eeuwenoude traditie voor Zuid-Beveland en uniek in Nederland. Sinds de eerste inpolderingen in het begin van de Middeleeuwen weren op Zuid-Bevelanden al lindebomen geplant als begrenzing  van een polder of scheiding van een ambachtsheerlijkheid. Nergens anders buiten Zuid-Beveland zijn plaatsen bekend waar in het verleden ooit een linde als grensboom is geplant. Het samenspel van mens en natuur is kenmerkend geweest voor de opbouw van Zuid-Beveland: de mens die bedijkte , waarna de natuur weer zand en slib aanvoerde voor de volgende bedijking. De lindebomen markeerde de grens de bedijkingen en werd zo tot een symbool met een diepere betekenis voor dit land. Sinds haar oprichting in 1986 houdt de club zich o.a. bezig met het in ere herstellen van dit historische gebruik. Door de jaren zijn er namelijk veel van deze bomen verdwenen door ziekte, verkaveling en aanleg wegen.

In samenspel met natuurorganisaties wordt gekeken naar verantwoorde en passende locaties om te planten. Zaterdag was er weer een plantmoment. Oud-huisarts Corstanje mocht een boom planten vanwege het feit dat zijn ruim 30 jaar oude boom het veld moest ruimen vanwege een leiding van Dow. Marco van Oosten mocht ook een nieuwe boom plaatsen vanwege vandalisme van zijn in 2012 geplante boom. Gudo klein Gebbink en Paul Platier mochten een lindeboom planten vanwege  

hun toe treden tot onze club. Zij zetten de mooie traditie voort.

Op zaterdag 30 september 2017, voorafgaande aan de bestuurswisseling, is Gudo klein Gebbink als nieuw lid geïnstalleerd. We zijn verheugt op weer een “jong” lid te mogen instaleren en  wensen hem een fijne tijd toe bij onze club.

Kinderdag zaterdag 1 juli 2017.

We zijn met 22 kinderen naar het Klimbos geweest in Burgh-Haamstede.

 

Instructie over de veiligheid is van het grootste belang.

 

     

De kinderen hebben ervan genoten, al waren er enkele bang, maar als ze het gehaald hadden weer trots en blij. Na de inspanning van het klimmen en klauteren, slush puppies, frietjes eten met een snack !!!!

 

Hoogvliegerdag 8 juli 2017

Tekst: Rob Strating

Voor de derde keer hebben de Zeeuwse Kiwanisclubs geassisteerd bij de jaarlijkse Hoogvliegerdag op het vliegveld Midden-Zeeland. Het was weer een doorslaand succes

Vanuit heel Nederland waren de ouders en grootouders van 55 ernstig zieke en gehandicapte kinderen naar het Vliegveld Midden-Zeeland gekomen. Mede dankzij het stralende weer en de heerlijke temperatuur werd het voor hen weer een onvergetelijke dag!

De auto’s werden op een apart terrein geparkeerd en vandaar reden er pendelbussen naar het vliegveld. Daar aangekomen waren er rondom het vlieggebeuren heel veel attracties waar de kinderen ontzettend van genoten hebben.

Daar stond bijvoorbeeld de splinternieuwe Dakar truck van Adwin Hoondert. Via een ladder konden de kinderen in de cabine klimmen en ervaren hoe een racetruck er van binnen uitziet.

Daar was ook de megagrote brandweerwagen van het Vliegveld Woensdrecht. Het personeel demonstreerde verschillende keren de enorme spuitkracht van de waterkanonnen!

Een originele Amerikaanse politieauto en een dito motor hadden veel bekijks. Voertuigen van de politie, de marechaussee, de brandweer en het leger konden van dichtbij bekeken en beklommen worden en daar was natuurlijk het grote springkussen dat voornamelijk door de kinderen werd benut tijdens de wachttijd voor de vluchten.

In een hangar werden de kinderen en hun begeleiders getrakteerd op heuse cupcakes die een van Kiwanisdames had gemaakt met een heus vliegtuigje erop. Koffie, thee en verschillende frisdranken en natuurlijk was daar de man die zoete suikerspinnen maakte. Kinderen werden geschminkt.

  

Meerijden

Voor of na de vlucht genoten de ouders, grootouders en natuurlijk de kinderen van het meerijden met echte vrachtwagens. Hoog boven het wegdek ontwaarden we glunderende gezichten. Daar bleef het niet bij, want hoe spannend was het om in een bloedsnelle Porsche mee te mogen rijden of in een Rolls Royce Corniche Convertible?

De lucht in

Het moment suprême was natuurlijk het vliegen. Vele eigenaren van vliegtuigen hebben de hele dag belangeloos gevlogen. Er waren allerlei soorten vliegtuigen van klein tot groot, oud en splinternieuw. Voor veel kinderen was het de eerste keer dat ze mee mochten vliegen. Ik sprak de ouders van een gehandicapt jongetje uit Venlo die de Hoogvliegerdag in Eindhoven hadden gemist, omdat het op die dag slecht weer was. Ze waren bovendien voor het eerst in Zeeland en raakten niet uitgepraat over wat ze allemaal gezien hadden: de eilanden, het vele water en de grote zeeschepen. Ze hadden bovendien mee mogen vliegen met een Cessna met twee Rolls Royce turbopropellermotoren.

Serving the childeren of the world is een bekend motto van de mondiale Kiwanisclubs. In mei dit jaar heeft de Kiwanisclub Goes-de Bevelanden haar fundraisingsproject de Bloesem Oldtimerrit opgedragen aan de Hoogvliegerdag en vele Zeeuwse Kiwanisleden hebben deze dag actief geholpen om er weer een succes van te maken!

17 januari 2017 is Paul Platier als lid toegetreden bij onze club. Paul is notaris in Goes en we  zijn verheugd weer een “jong” lid  in onze club te mogen begroeten. Paul veel succes.

Vanmorgen (17-12-2016) heeft Jean-Paul de Pundert geheel in de traditie van als nieuw lid zijn lindeboom geplant.  Ditmaal is de linde even buiten Ovezande geplant. Inmiddels is het de 82e boom die vanuit onze club op kenmerkende en/of cultuurhistorische plaatsen in de Zuid – Bevelandse polder  een plaats krijgt. Dit overigens in samenspraak met de betreffende (overheids)instanties.

dsci0025  dsci0033

 

_mg_0137

Kiwanis geeft € 1.000.000 aan UNICEF voor de strijd tegen Tetanus.

Kiwanis Nederland vierde haar 6e lustrum met een gift van € 1.000.000 aan Unicef. De symbolisch overhandiging, het geld is al besteedt, betekende tevens het einde van het Stop Tetanus project in Nederland. Voor dat Project hebben de Nederlandse Kiwanis clubs in vijf jaar tijd in totaal € 1.000.000 verzameld.

“Mede dankzij Kiwanis heeft UNICEF miljoenen vrouwen kunnen inenten tegen tetanus en dat zijn mooie resultaten”, vertelt Monique van de Ven, die het bedrag in ontvangst nam en als ambassadeur voor UNICEF veel gezondheidswerk in ontwikkelingslanden zag. “De afgelopen vijf jaar is de ziekte fors teruggedrongen en is babysterfte door tetanus enorm afgenomen. Kiwanis heeft daar een grote bijdrage aan geleverd. Dat vind ik fantastisch!

_mg_0101

“Alle leden van Kiwanis hebben enorm hun best gedaan om zoveel mogelijk geld op te halen voor de aanpak van tetanus. Een wijnproeverij, sponsorlopen, concerten, een fietstocht naar Thailand en er is zelfs een kookboek gepubliceerd”, zegt Gert van Lieshout, voorzitter van de Kiwanis-werkgroep Stop Tetanus trots. “Mooi om te zien dat daar, dankzij de brede aanpak van UNICEF, zoveel resultaat mee wordt behaald.”

Wij hebben ons deel ingebracht via de sponsoring van de “Kiwanis Bloesem Oldtimerrit ” waar we een deel van de jaarlijkse opbrengst aan dit doel hebben overgemaakt, waarvoor dank aan de sponsoren.

 

Hoogvliegerdag Vliegveld Midden-Zeeland 16 juli 2016

Logo Hoogvliegers

Door Rob Strating, Kiwanisclub Goes-de Bevelanden

Voor de tweede keer heeft een aantal Zeeuwse Kiwanisclubs met veel plezier  geassisteerd bij de jaarlijkse Hoogvliegerdag op het vliegveld Midden-Zeeland. Dat de 51 zieke en gehandicapte kinderen op zaterdag 16 juli hebben genoten, was te zien aan die glunderende gezichten!

hoogvlgers4 hoogvlieger9 hoogvlieger10 hoogvliegers1 hoogvliegers2 hoogvliegers3 hoogvliegers5 hoogvliegers6 hoogvliegers7 hoogvliegers11

Het is ook niet niks om zoveel spannende dingen te doen, dingen die je normaal nooit doet.Het weer zat mee en daarmee valt of staat de dag.

De kinderen arriveerden met hun ouders of grootouders op de parkeerplaats aan het Veerse Meer. Daar stonden niet alleen de bussen klaar om hen naar het vliegveld te brengen, maar ook een mooie donkerblauwe Rolls Royce uit 1958. De meeste mensen zaten daardoor voor het eerst van hun leven in zo’n chique limousine.Overal stonden mensen van de Kiwanisclubs om hen wegwijs te maken.

Luchtdoop

Op het vliegveld werden ze welkom geheten en konden ze zich inschrijven voor een vlucht met een van de vliegtuigen.De leden van de Kiwanisclubs hadden voor koffie, frisdrank, taartjes en broodjes gezorgd. Al vlug had de man die de suikerspinnen maakte het razend druk.

Er werd met allerlei soorten vliegtuigen gevlogen, de oudste was een Boeing uit 1941, een dubbeldekker waarin je gewoon buiten zat, maar er was ook een luxe tweemotorenvliegtuig, een bijna VIPkist! Veel kinderen mochten onderweg zelf de stuurknuppel bedienen, een onuitwisbare ervaring!

Andere activiteiten

Na de voor velen spectaculaire luchtdoop konden de kinderen hun energie kwijt op het luchtkussen, ze klommen in de DAF Dakartruck van Adwin Hoondert, of in de machtige bluswagen van het Vliegveld Woensdrecht.

Ze mochten in een politiewagen kijken of zelfs op een politiemotor zitten. De brandweerauto van Wolphaartsdijk maakte ook indruk, evenals het spuiten met professionele brandspuiten.Het ene na het andere vliegtuig steeg op, maar er kwamen ook parachutisten naar beneden. Er kwam zelfs een helikopter landen.

Een rit met een heuse Porsche? Geen probleem en ze hebben nu ervaren dat zo’n sportwagen een hoop lawaai maakt als je daarmee accelereert!

We  hebben met z’n allen genoten van die gezichtjes van genietende kinderen. “Serving the children of the world”, is een van de basisprincipes van de mondiale Kiwanisclubs.

We hebben deze dag weer aan dit principe voldaan en dat deden we afgelopen zaterdag graag en we beloven dat we dit de volgende jaren ook weer zullen doen!

Kinderdag, zaterdag 18 juni 2016, hebben we een kindermiddag georganiseerd bij de bowling in de Zeelandhallen te Goes. 28 kinderen konden een uur lang bowlen, ranja drinken zo veel ze wilden,daarna een uur Galaxy Golf, dat is 12 hole Glow in the dark (mini golf) of spelen in het speelparadijs. De middag eindigde met friet met snacks en een waterijsje. De kinderen hebben veel plezier gehad en gingen vermoeid weer met de ouders naar huis.

SONY DSC   SONY DSC

SONY DSC   SONY DSC

SONY DSC  SONY DSC

 

Lentekind, een delegatie van de Social Box heeft een bezoek gebracht aan de Stichting Lentekind, een ortopedagogisch  dagcentrum voor beweging en ontwikkeling voor kinderen en jong volwassenen te Middelburg. We hebben in de pas aangelegde tuin, een interactieve geluidspaal geschonken.

Lente Kind 1 de kinderen zijn er heel blij mee.

Meer info over de Stichting vindt u op hun website, klik hier

Natuurdag 2016. Op 6 februari 2016 hebben weer een aantal leden snoeiwerkzaamheden uitgevoerd op het landgoed ’t Eehof in Goes. Er is weer veel hout beschikbaar gekomen, zodat de openhaard weer lang kan branden. In het fotoboek, bij overige, zijn wat resultaten te zien van het snoeiwerk.

Hoogvliegers op Midden-Zeeland                  Logo Hoogvliegers

Door Rob Strating (Kiwanisclub Goes-de Bevelanden)

De 6 Kiwanisclubs van Zeeland hebben dit jaar met succes samen met de Stichting Hoogvliegers 51 zieke en gehandicapte kinderen een onvergetelijke dag bezorgd.

De Kiwanisclub heeft in haar vaandel staan: ‘Serving the children of the world’. Dankzij fundraisingprojecten konden de Zeeuwse clubs deze dag voor de kinderen mogelijk maken.

Alles klopte op zaterdag 11 juli jl.: een zonovergoten vliegveld Midden-Zeeland, enthousiaste organisatoren, piloten, parachutisten, militairen, marchaussees, brandweerlieden, politiemensen, clowns, vrachtautochauffeurs en coureurs.Vol verwachting arriveerden de kinderen met hun ouders en begeleiders op het vliegveld.

Voor het overgrote deel van de kinderen was deze dag een luchtdoop. Na de inschrijving kregen ze een nummer en moesten ze even wachten totdat er weer een vliegtuig was gearriveerd.Ze hoefden zich echter niet te vervelen, want er was zoveel te zien en te beleven.

Een indrukwekkend schouwspel was wel de enorme gele brandweerauto van het vliegveld Woensdrecht. De E-One Titan Crashtender heeft 1000 pk en kan wel 11.700 liter water meenemen. Met enorme bluskanonnen spuit hij het water tientallen meters voor zich uit. Na één rondje over het veld moest hij weer water gaan tanken voor de volgende ronde. Een heleboel kinderen mochten in de loop van de dag meerijden. Ze genoten zichtbaar van het spektakel! Ook ervoeren ze hoe het is om met een heuse brandslang te spuiten. Dat ze daarbij een beetje nat werden, mocht de pret niet drukken, het droogde snel weer op.

Vliegtuigen. Er waren allerlei soorten vliegtuigen en die verscheidenheid maakte het natuurlijk spannend. Daar was een groot, tweemotorig vliegtuig waar wel 8 kinderen tegelijk mee konden vliegen, een heuse helikopter, diverse kleine toestellen, maar ook een oude Antonov die met veel lawaai opsteeg. Het meeste indruk maakte toch wel de gele Stearman dubbeldekker uit 1943. Een lesvliegtuig voor de Amerikaanse piloten uit de oorlog. Je zit voor de piloot en helemaal buiten in de open lucht. De 9 cilinder stermotor produceerde een geluid dat door merg en been ging en de wind giert om je oren, maar de kinderen vonden het prachtig! Ook zagen ze een vliegtuig dat een sleep oppikte en hoog in de lucht sprongen de parachutisten een voor een uit een speciaal toestel.

Met rode konen van spanning kwamen ze na een vlucht te hebben gemaakt uit het vliegtuig. Sommigen hadden zelf de stuurknuppel mogen bedienen, écht vliegen als een piloot….waar maak je dat mee?

Vrachtwagens etc.  Nog was de pret niet voorbij, want een colonne grote vrachtwagens stond klaar om de kinderen luid toeterend te trakteren op een rit. Hoog en droog gezeten liet zo’n rit een geweldige indruk achter. Omdat het zo warm was, moest er veel gedronken worden. Het ontbrak de kinderen aan niets: limonade, lekkere broodjes en koeken. Tijdens de eetpauze werden de kinderen vermaakt door een paar clowns en allerlei spelletjes. Het springkussen ontbrak natuurlijk niet aan het geheel. Elders op het veld stond een rupsvoertuig van de marechaussee. Wat een sensatie om achter de stuurknuppel van zo’n gevaarte te zitten!

Op het parkeerterrein mochten ze om de beurt meerijden met een supersportwagen, een TVR met een dikke achtcilindermotor. De eigenaar wist de kinderen met een snelle rit natuurlijk prima te vermaken. Een andere attractie was de chique, oude Rolls Royce. Het hele gezin kon er mee vervoerd worden en velen kozen voor deze statige limousine als taxi om terug te keren naar de parkeerplaats bij het surfhotel.

Tegen het eind van de dag keerde een ieder weer huiswaarts. Moe, maar uiterst voldaan, te zien aan de glimlach van oor tot oor namen ze afscheid van al de vrijwilligers. Er zullen thuis nog heel wat foto’s worden bekeken van deze onvergetelijke Hoogvliegersdag !

Via deze link kom je op de pagina om de foto’s te bekijken: https://www.stichtinghoogvliegers.nl/fotos-en-tv/201/midden-zeeland

Kinderdag op 16 mei j.l. hebben in samenwerking de Stichting Leergeld in Goes een kinderdag georganiseerd voor 40 kinderen. We zijn met ze wezen zeilen, namelijk van de zeilschool de Viking in Wolphaartsdijk naar Veere. De weersomstandigheden op de heenreis waren niet best, het regende regelmatig en in de Societeit van de jachtclub in Veere hebben we met zijn allen friet en frikandellen gegeten, dat gaat er altijd wel in en zeker na een zeiltocht. Bij het vertrek uit Veere klaarde het weer op en zijn we met de zon en de wind in de rug terug gevaren naar Wolphaartsdijk. In de kantine van de Veerhoeve was nog een optreden van een een dj en na wat te hebben gedronken zijn de kinderen weer naar huis gebracht. Het was een geslaagde dag, de reacties van de kinderen waren positief.

Natuurdag 2015. Op 7 februari 2015 hebben een aantal leden snoeiwerkzaamheden uitgevoerd. Het was op het landgoed ’t Eehof in Goes. Er is hard gewerkt en veel takken/stammentjes waren na de werkzaamheden beschikbaar voor de eigenaar. De openhaard kan er weer op branden.

Linde planten op een uniek locatie. op 6 maart 2015 is door Pim van Westen een linde geplant op de kruising Notendijk-Valdijk te Nisse.De plantlocatie is historisch uniek, omdat het de exacte grensafbakening vormde tussen de vroegere ambachtsheerlijkheden Baarsdorp en Nisse en bovendien is het een van de mooiste locaties binnen onze club en het is op de oudste dijk van Nederland.

Herplanten linde. Op 6 december 2014 heeft Ronald van der Hart een nieuwe boom gepland. In 2011 had hij met enkele andere nieuwe leden een linde gepland aan de Bredeweg in Kloetinge, maar deze was door vandalisme dood gegaan. We vertrouwen erop dat deze een lang en groeizaam leven mag hebben.

Planten linde door leden. Op 20 december 2014 hebben Eelco Hofman en Arno de Jager aan de Ankerveersedijk in Eindewege een linde gepland. Het was een winderige ochtend, maar met hulp van de andere leden zijn de linden gepland en goed verankerd in de dijk.

Installatie nieuw lid In februari 2013 mochten we weer een nieuw lid verwelkomen. We heten Frank Boerjan van harte welkom en we wensen hem een fijne tijd binnen onze club toe.

Installatie nieuw lid. In de decembervergadering is een nieuw lid geïnstalleerd. We heten Pim van Westen van harte welkom en we wensen hem een fijne tijd binnen onze club toe.

Op een van de mooiste locaties in Goes was op 6 december 2014 een Kerstmarkt met circa 50 kramen, waaronder een kraam van onze club. In het kraam werden cupcake’s verkocht voor het goede doel. Er is ongeveer € 350,– opgehaald. Tijdens de markt waren er optredens van Charles Dickens.

Lindenboom geplant door nieuwe leden Op 23 maart 2103 zijn door onze twee nieuwe leden traditiegetrouw een lindeboom geplant. Frank Plouvier heeft zijn boom in Kapelle mogen planten en Frank Boerjan heeft zijn boom in zijn eigen gemeente (Borsele) mogen planten.

Onder zeer slechte weersomstandigheden op zaterdagmorgen vroeg kwamen onze twee nieuwe leden, een aantal Kiwanisleden en familie bij elkaar om de bomen te planten. Na deze gebeurtenis kwam het gezelschap samen om bij te praten en op te warmen.

Traditiegetrouw wordt er door een nieuwe Kiwanislid een lindeboom geplant op Zuid-Beveland. De lindeboom heeft een historische waarde in ons landschap. Op deze manier levert onze club een bijdrage aan de natuur.

Installatie nieuw lid Tijdens de april-vergadering 2013 is weer een nieuw lid geïnstalleerd. Eelco Hofman is als lid van de Kiwanisclub Goes De Bevelanden toegetreden. De ledenwerfcommissie van de club is actief bezig om nieuwe leden te werven. Het streven is om jongere leden aan te trekken. Op deze manier anticiperen we op het uittreden van onze oudere leden.