OLDTIMERRIT

De 25e Oldtimerrit van 11 mei 2019

Voor de 25e keer organiseert de Kiwanis Goes-de Bevelanden de Bloesem Oldtimerrit.
Een jubileum waar de club met recht trots op is!
Klein begonnen, maar inmiddels gegroeid tot een instituut met ruim 80 deelnemers.
De opzet van de oldtimerrit is fundraising.
Al die jaren heeft de Kiwanis Goes-de Bevelanden geld opgehaald voor vele goede doelen die altijd iets met kinderen te maken hebben.
Niet voor niets is het motto van de wereldwijde Kiwanisorganisatie: ‘Serving the children of the world.’
Dat geld wordt bijeengebracht door de sponsors. Zij zetten advertenties in het programmaboekje en ook dit jaar heeft de club een goed kinderdoel gevonden:
Stichting Vakantiehuis Thuredriht.
Helaas is niet voor ieder gezin een vakantie weggelegd, omdat bijvoorbeeld het leven op zijn kop staat door een ernstige ziekte bij een kind.
De angst, de onderzoeken en de behandelingen beheersen vaak het hele gezin. Stichting Thuredriht maakt voor deze gezinnen een vakantie mogelijk in de duinen en aan het strand van Renesse.

Even in het kort het programma:
9.45 uur: start op het parkeerterrein van de Stoomtrein Goes-Borssele, Albert Plesmanweg 23 te Goes.
Plm. 12.30-13.30 uur: Lunch Restaurant Partycentrum Landlust, Landlustlaan 1 Nieuwdorp
Plm. 14.45-15.15 uur: Stop bij Strandbrasserie De Landing, Zeedijk 7 te Baarland
Plm. 16.00 uur: Finish bij Protech Monte Carlo, Columbusweg 15, 4462 HA Goes.
Hier zal autojournalist Rob Strating de speaker zijn om de mooie oldtimers van commentaar te voorzien. Daarna zal ook de prijsuitreiking plaats vinden.

De rit
Het unieke van deze rit is dat de automobielen achter elkaar rijden en dat kan, omdat er motorbegeleiding is van het MBTZ.
’s Morgens wordt het Noordelijk deel van Zuid-Beveland aangedaan, van Wolphaartsdijk tot Yerseke. Na de lunchstop zal een groot deel van de Zak van Zuid-Beveland worden gereden.
Bij zowel de start als de finish wordt een groot aantal belangstellenden verwacht. Ook de tussenstop op de zeedijk bij De Landing zal unieke beelden opleveren.

Voor meer informatie:
www.kiwanisgoesdebevelanden.nl/oldtimerrit
www.kiwanisgoesoldtimerrit.nl,
robstrating@zeelandnet.nl, tel. +316 53 11 48 98

De uitnodigingen worden nog voor de kerst verzonden. We hopen u weer te mogen begroeten op onze 26e rit !!

Ruim twintig jaar geleden boog een commissie binnen onze club zich over een fundraisingsdoel. We zochten een project waarbij we twee doelen voor ogen hadden: geld genereren voor een goed kinderdoel en plezier om dat te bereiken. Naar het voorbeeld van veel Vlaamse oldtimerclubs besloot onze club om een oldtimerrit te organiseren. Gaandeweg bleek de tweede zaterdag van mei de meest gunstige datum te zijn, waarbij de bloesem en het fluitenkruid elkaar harmonieus afwisselen.

Onze kracht zit in de organisatie:

• We rijden met maximaal 80 auto’s.
  • We hebben de beschikking over 10 motoren van het Motor Begeleidingsteam Zeeland die onder auspiciën van de Zeeuwse politie alle kruispunten, rotondes en dergelijke afzetten, zodat we met alle automobielen als één lint achter elkaar kunnen blijven rijden.
  • Al sinds jaren laten we de lunch verzorgen door een horecabedrijf. De finish vindt meestal plaats in een gratis ter beschikking gestelde ruimte in één van de werkplaatsen/showrooms van een autobedrijf. Daar verzorgen onze clubleden en partners op vakkundige wijze de inwendige mens.
  • De prijsuitreiking is altijd een feestje op zich.
  • De advertenties, in het overigens keurig verzorgde boekje, leveren het gewenste fundraisingsbedrag op dat altijd in de buurt van de  € 10.000 komt.
  • Vlak voor de kerst gaan de uitnodigingen aan de rijders de deur uit en het spreekwoord ‘Wie het eerst komt, wie het eerst maalt’, is hier van toepassing. Soms moeten we deelnemers die zich laat aanmelden teleurstellen, als het maximum aantal inschrijvingen is bereikt.

Meer informatie over de Kiwanis Oldtimerrit kunt u vinden op de aparte website:

Website Kiwanis Oldtimerrit