OLDTIMERRIT

De 24e Kiwanis Bloesem Oldtimerrit van 12 mei a.s.

Vorig jaar reden we op Zuid-Beveland, dit jaar is voornamelijk Schouwen-Duiveland aan de beurt, maar ook een stukje van de kop van Goeree-Overflakkee.
We starten bij Hotel de Zeeuwse Stromen in Renesse en begeven ons dan richting Scharendijke om via de oostelijke parallelweg naar Goeree te rijden. Hopelijk zien we de stoomtrein van de RTM nog rijden. De RTM was ruim een halve eeuw voor de oorlog de openbare vervoerder op de Zuid-Hollandse eilanden en Schouwen-Duiveland. Voornamelijk na de Ramp in 1953 ging men helemaal over op bussen.
Voor de ouderen onder u waren dat donkerrode bussen met een wit dak. Elke bus was naar een vogel genoemd die ook op de zijkant stond afgebeeld.
We rijden langs de Grevelingen naar Goedereede, vooral in de veertiende en vijftiende eeuw een handelsplaats met stadswallen.
In de Gouden Eeuw vertrokken veel VOC schepen vanaf het Havenhoofd naar de Oost. In het pittoreske stadje werd voor een groot deel de film ‘Op hoop van Zegen’ in 1986 opgenomen.
Via Ouddorp doen we restaurant ‘Werelds aan het Strand’ op de Punt aan de Grevelingen aan voor de gezamenlijke lunch.

Middagprogramma
Na de lunch nemen we de westelijke parallelweg over de Brouwersdam om bij Scharendijke richting Brouwershaven te koersen. We rijden dwars door dat mooie stadje waar op de Markt het standbeeld van Jacob Cats staat, want de beroemde dichter werd daar geboren.
Via Noordgouwe naar Schuddebeurs en van daaruit richting Dreischor en Nieuwerkerk. We steken over naar de Oosterscheldedijken en komen langs het inmiddels bekende Watersnoodmuseum, gevestigd in de grote caissons. Daar werd het laatste dijkgat gesloten op 6 november 1953. Schouwen-Duiveland had toen een half jaar onderwater gestaan!
Onderlangs de Oosterscheldedijk naar Zierikzee waar we finishen bij de Samangroep, een modern voortvarend installatiebedrijf dat sinds vorig jaar aan de Gouwepoort is gevestigd.

De uitnodigingen worden nog voor de kerst verzonden. We hopen u weer te mogen begroeten op onze 24e rit !!

Ruim twintig jaar geleden boog een commissie binnen onze club zich over een fundraisingsdoel. We zochten een project waarbij we twee doelen voor ogen hadden: geld genereren voor een goed kinderdoel en plezier om dat te bereiken. Naar het voorbeeld van veel Vlaamse oldtimerclubs besloot onze club om een oldtimerrit te organiseren. Gaandeweg bleek de tweede zaterdag van mei de meest gunstige datum te zijn, waarbij de bloesem en het fluitenkruid elkaar harmonieus afwisselen.

Inmiddels hebben we alle uiteinden van onze mooie provincie al een keer bezocht. Zo reden we in 2017 voornamelijk op Walcheren en Zuid-Beveland. Onze kracht zit in de organisatie:

• We rijden met maximaal 80 auto’s.
  • We hebben de beschikking over 10 motoren van het Motor Begeleidingsteam Zeeland die onder auspiciën van de Zeeuwse politie alle kruispunten, rotondes en dergelijke afzetten, zodat we met alle automobielen als één lint achter elkaar kunnen blijven rijden.
  • Al sinds jaren laten we de lunch verzorgen door een horecabedrijf. De finish vindt meestal plaats in een gratis ter beschikking gestelde ruimte in één van de werkplaatsen/showrooms van een autobedrijf. Daar verzorgen onze clubleden en partners op vakkundige wijze de inwendige mens.
  • De prijsuitreiking is altijd een feestje op zich.
  • De advertenties, in het overigens keurig verzorgde boekje, leveren het gewenste fundraisingsbedrag op dat altijd in de buurt van de  € 10.000 komt.
  • Vlak voor de kerst gaan de uitnodigingen aan de rijders de deur uit en het spreekwoord ‘Wie het eerst komt, wie het eerst maalt’, is hier van toepassing. Soms moeten we deelnemers die zich laat aanmelden teleurstellen, als het maximum aantal inschrijvingen is bereikt.

Meer informatie over de Kiwanis Oldtimerrit kunt u vinden op de aparte website:

Website Kiwanis Oldtimerrit