Jan Vayne en Kiwanis in actie voor Kinderdiabetes!

Ons nieuwste project, onder de vlag van KiwanisZeelandExclusief wordt georganiseerd op vrijdagavond 7 februari.
De opbrengst van deze avond gaat naar de van oorsprong Zeeuwse Stichting Kinderdiabetes. Ieder heeft wel een kennis of familielid met (kinder)diabetes. Een ingrijpende ziekte die impact heeft op het hele gezin! Ambassadeur van deze Stichting is Paskal Jakobsen van Blof

Als locatie is de karakteristieke Grote Kerk in Goes gekozen om een exclusieve setting te creëren voor de deelnemers.
Het toprestaurant Het Binnenhof verzorgt een exclusief vijfgangen diner met bijpassende wijnen.
De organisatie kan trots melden dat de wereldberoemde pianist Jan Vayne heel enthousiast reageerde en gedurende de avond drie optredens gaat verzorgen.
Deelnemers kunnen een tafel voor 8 of 4 personen boeken voor een volledig verzorgde avond.

Het goede doel van de avond, Stichting Kinderdiabetes is met zorg gekozen.
Kinderdiabetes type1 is niet te genezen op het moment en zorgt voor een grote impact op het leven van de kinderen en hun gezinnen / omgeving. Een doel dat dus perfect bij Kiwanis past.
De baten van de avond komen veelal ten goede aan initiatieven in de omgeving Goes zoals o.a.:
Voorlichting op scholen en in klassen met Diabetes type 1 kinderen
Activiteiten voor de kinderen o.a. in het Omnium

Contact:
Kiwanis Goes de Bevelanden
info@kiwaniszeelandexclusief.nl
www.kiwaniszeelandexclusief.nl

Op 31 maart 2017 presenteerde Kiwanis ZeelandExclusief Casino Royale in het Lunchcafe Stadhuis in Goes. Met ondersteuning van sponsoren resulteerde dit in een chique gezellige fundraising avond met veel spelplezier en voor de fijnproevers een champagne- en oesterbar.

 

Op de avond werden speelfiches verkocht. De opbrengst daarvan is 100% naar het goede doel gegaan: Het logeer- en verblijfhuis Den Vinckert. Den Vinckert is een centrum voor epilepsiewoonzorg en bestaat uit drie woongroepen met elk acht kinderen/jongeren. Iedere woongroep is op te splitsen twee groepen van 4 kinderen/jongeren (een aparte huiskamer maar een gedeelde keuken). De bewoners variëren in de leeftijd van 4 tot en met 25 jaar. In totaal is er plaats voor maximaal 24 kinderen en jong volwassenen met een verstandelijke beperking (ontwikkelingsleeftijd van ongeveer 1 ½ tot 5 jaar) en epilepsie. Er kan sprake zijn van gedragsproblematiek, autismespectrumstoornissen en ADHD. Binnen Den Vinckert is er ook een aparte afdeling waar kinderen/jongeren/volwassenen met epilepsie (en veelal een verstandelijke beperking) tijdelijk opgenomen kunnen worden om gespecialiseerde epilepsiezorg en behandeling te ontvangen.

Mede dankzij uw aanmelding, de vele sponsoren en de inzet van vrijwilligers is voor Den Vinckert een fors bedrag opgehaald waarmee voor de stichting een touch tafel met een adviesverkoopprijs van € 10.000,- is aangeschaft. Een touch tafel is een interactieve speeltafel die de kinderen de mogelijkheid geeft om te ontspannen en contact te houden met het thuisfront. Je kan er spelletjes op spelen op verschillende niveaus, Skypen, op Facebook gaan of op een andere manier contact leggen met anderen.

Namens Kiwanis ZeelandExclusief wil ik u hartelijk bedanken voor uw steun en bijdrage. Mede daardoor hebben we dit fantastische resultaat weten te behalen.

Voor een indruk van de avond, klik hier: http://bit.ly/2iVUNJb (met dank aan Ralph van Westen)

met vriendelijke groet,

Namens Kiwanis ZeelandExclusief
Marco Utermark
Pim van Westen
www.kiwaniszeelandexclusief.nl
info@kiwaniszeelandexclusief.nl

Klik op de nieuwsbrief van november 2016 en u bent op de hoogte van de laatste stand van zaken.

     nieuwsbrief-zeelandexclusief-website

 

KiwanisZeelandExclusief 2015

De opbrengst van het benefietdiner ‘KiwanisZeelandExclusief’ dat vrijdag 23 oktober 2015 plaatsvond in de Grote Kerk in Goes komt geheel ten goede aan Stichting Het Vergeten Kind; een Stichting die klaar staat voor geestelijk en fysiek misbruikte kinderen.

 Benefietdiner ‘KiwanisZeelandExclusief’

Op 23 oktober 2015 organiseerde de serviceclub Kiwanis Goes De Bevelanden voor de eerste keer het benefietdiner ‘Kiwanis ZeelandExclusief’ in de Grote Kerk in Goes. Dit diner was een prachtige gelegenheid om als organisatie/bedrijf samen met klanten of ander gezelschap samen te komen. Dankzij de vele aanmeldingen, de gulle sponsors en de inzet van vrijwilligers kan er nu al een tussenstand van maar liefst € 50.000 worden genoteerd ten behoeve van Stichting Het Vergeten Kind. In dit bedrag zit een substantiële bijdrage van de Nederlandse Stichting voor het gehandicapte Kind (NSGK) die de eerste € 15.000 heeft verdubbeld. De avond werd opgeluisterd met optredens van Dennis&Sophie, Isabelle Zoeteweij en als hoogtepunt Iris Kroes, bekend als winnares van The Voices.

Culinair was de avond in de goede handen van Alex Kooman, bekend van restaurant De Kluizenaer.

Stichting Het Vergeten Kind

th

Stichting Het Vergeten Kind geeft kinderen in Nederland, die geestelijk en fysiek misbruikt zijn en opgroeien in sobere opvangcentra een kindvriendelijke leefomgeving waar ze kunnen spelen, bewegen en ontspannen. Deze stichting biedt vrolijke activiteiten waardoor ze weer gewoon kind kunnen zijn. Daarnaast onderneemt de stichting initiatieven om de situatie van deze kinderen onder de aandacht te brengen bij de verantwoordelijke instanties en het Nederlandse publiek. Dat dit nodig is blijkt wel uit het feit dat in een welvarend land als Nederland meer dan 33.000 kinderen voor ondersteuning in aanmerking komen.

Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind

NSGK1266332411

De visie van de NSGK gaat uit van een samenleving waarin kinderen en jongeren met en zonder handicap vanzelfsprekend samen leven. Er zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. Met projecten die de NSGK ondersteunt helpt zij kinderen en jongeren om die drempels uit de weg te ruimen. Dit door de samenleving toegankelijker te maken, het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren te versterken en bij te dragen aan een positieve beeldvorming.

Meer informatie

  • C22A4917 - kopie
  • C22A4984 kopie - kopie
  • C22A4717 - kopie
  • C22A4885 - kopie
  • KiwanisZeelandExclusief - kopie
  • C22A5105 - kopie
  • C22A4336 kopie - kopie